Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Специалитет `Царска шатра`
Специалитет `Царска шатра`
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за ролетата:
4 свински пържоли
подправка за свинско месо
за пълнежа:
1 сварено яйце
2-3 гъби
50 г пушен бекон
50 г топено сирене
10 маслини
1-2 кисели краставички
50 мл червено вино
за шишчетата:
150-200 г кашкавал
150-200 г шунка
150-200 г топено сирене
за панировка:
2 яйца
3 с.л брашно
50 гр галета
за соса:
250 гр гъби
150-200 мл готварска сметана
100 мл бяло вино
сол и черен пипер
за декорация:
домати
маслини
лимон
Оформете пържолите на тънко и ги овкусете с подправката. За плънката задушете предварително гъбите в малко масло. Нарежете яйцето, маслините, краставичките и топеното сирене на кубчета, а бекона на пръчици. Върху всяка пържола сложете от плънката и я завийте добре на рулце. Наредете готовите рула в тавичка, налейте червеното вино, малко вода и олио. Покрийте с фолио и печете до готовност (около 35-40 минути).
Нарежете шунката, кашкавала и топеното сирене на кубчета. Вземете дървени шишчета и наредете 4 бр.с кашкавал, 4 бр.със шунка и 4 бр.с топено сирене (за всяка порция по едно различно шишче). Панирайте ги в следният ред-брашно, яйце, галета, яйце и ги изпържете до златисто от двете страни.
Нарежете гъбите за соса на филийки, задушете ги в 1-2 с.л олио, налейте бялото вино и сметаната. Гответе няколко минути.
В чиния сложете по едно рулце, полейте го с гъбен сос. Вземете по едно различно шишче (с кашкавал, топено сирене и шунка), изправете ги нагоре като шатра и закрепете с половинка домат. Украсете с лимон и маслини.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Специалитет `Царска шатра`
От форум:
От друг сайт:
Даниела Иванова