www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Добринка Петкова на 15 Май 2013

Специалитет `Царска шатра`

Необходими продукти
за ролетата:
4 свински пържоли
подправка за свинско месо

за пълнежа:
1 сварено яйце
2-3 гъби
50 г пушен бекон
50 г топено сирене
10 маслини
1-2 кисели краставички
50 мл червено вино

за шишчетата:
150-200 г кашкавал
150-200 г шунка
150-200 г топено сирене

за панировка:

2 яйца
3 с.л брашно
50 гр галета

за соса:
250 гр гъби
150-200 мл готварска сметана
100 мл бяло вино
сол и черен пипер

за декорация:
домати
маслини
лимон

Оформете пържолите на тънко и ги овкусете с подправката. За плънката задушете предварително гъбите в малко масло. Нарежете яйцето, маслините, краставичките и топеното сирене на кубчета, а бекона на пръчици. Върху всяка пържола сложете от плънката и я завийте добре на рулце. Наредете готовите рула в тавичка, налейте червеното вино, малко вода и олио. Покрийте с фолио и печете до готовност (около 35-40 минути).

Нарежете шунката, кашкавала и топеното сирене на кубчета. Вземете дървени шишчета и наредете 4 бр.с кашкавал, 4 бр.със шунка и 4 бр.с топено сирене (за всяка порция по едно различно шишче). Панирайте ги в следният ред-брашно, яйце, галета, яйце и ги изпържете до златисто от двете страни.

Нарежете гъбите за соса на филийки, задушете ги в 1-2 с.л олио, налейте бялото вино и сметаната. Гответе няколко минути.

В чиния сложете по едно рулце, полейте го с гъбен сос. Вземете по едно различно шишче (с кашкавал, топено сирене и шунка), изправете ги нагоре като шатра и закрепете с половинка домат. Украсете с лимон и маслини.