Публикувана от Добринка Петкова на 15 Май 2013
Необходими продукти за ролетата: 4 свински пържоли подправка за свинско месо за пълнежа: 1 сварено яйце 2-3 гъби 50 г пушен бекон 50 г топено сирене 10 маслини 1-2 кисели краставички 50 мл червено вино за шишчетата: 150-200 г кашкавал 150-200 г шунка 150-200 г топено сирене за панировка: 2 яйца 3 с.л брашно 50 гр галета за соса: 250 гр гъби 150-200 мл готварска сметана 100 мл бяло вино сол и черен пипер за декорация: домати маслини лимон | |
Оформете пържолите на тънко и ги овкусете с подправката. За плънката задушете предварително гъбите в малко масло. Нарежете яйцето, маслините, краставичките и топеното сирене на кубчета, а бекона на пръчици. Върху всяка пържола сложете от плънката и я завийте добре на рулце. Наредете готовите рула в тавичка, налейте червеното вино, малко вода и олио. Покрийте с фолио и печете до готовност (около 35-40 минути). Нарежете шунката, кашкавала и топеното сирене на кубчета. Вземете дървени шишчета и наредете 4 бр.с кашкавал, 4 бр.със шунка и 4 бр.с топено сирене (за всяка порция по едно различно шишче). Панирайте ги в следният ред-брашно, яйце, галета, яйце и ги изпържете до златисто от двете страни. Нарежете гъбите за соса на филийки, задушете ги в 1-2 с.л олио, налейте бялото вино и сметаната. Гответе няколко минути. В чиния сложете по едно рулце, полейте го с гъбен сос. Вземете по едно различно шишче (с кашкавал, топено сирене и шунка), изправете ги нагоре като шатра и закрепете с половинка домат. Украсете с лимон и маслини. |