Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сочен ябълков сладкиш

Сочен ябълков сладкиш

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

600-800 г ябълки
100 г орехи
2 ч.л. канела
1 пакетче ванилия
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
2 с.л. какао
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио

Глазура:

кафена чаша захар
1 кафена чаша прясно мляко
1 /2 пакетче масло
 5 суп. лъжици какао

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сочен ябълков сладкиш

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме олиото и мялкото и пак разбиваме. В сеста добавяме какаото, ванилията и канелата. След това прибавяме орехите и почистените и нарязани на кубчета ябълки. Бакпулверът и содата прибавяме в брашното и го пресяваме. Добавяме го към сместа и разбъркваме добре. Изсипваме сместа за сладкиша в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Печем около 30 мин, като опитваме с клечка за зъби дали сладкишът е изпечен. Продуктите за глазурата се слагат на котлона докато сместа заври. Заливаме студения сладкиш с топла глазура и оставяме да престои поне 2-3 часа в хладилник преди да сервираме.


Продукти: ябълки, орехи, канела, ванилия, захар, брашно, бакпулвер, сода, какао, яйца, прясно мляко, олио, краве масло

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар09 Ноември 2011
Живка Андонова
Интересен сладкиш, бих го направила да го хапнем вкъщи!



Ако желаете, може да сложите линк към Сочен ябълков сладкиш


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама