Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди

Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

брашно - 2 ч.ч
яйца - 4 бр. големи
ябълки - 3 бр. ч.ч с връх, нарязани на дребно
ванилия - 2 прахчета
бакпулвер - 1 пакетче
стафиди - 1 шепа златни
олио - 1 ч.ч.
захар - 1 ч.ч.
брашно - за набрашняване
олио - за намазване на тавата

за сиропа:
захар - 1/3 ч.ч.
сок от компот - 1 ч.ч. от круши

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди

Вадим яйцата на стайна температура. Обелваме и почистваме, после и нарязваме на малки кубченца ябълките. Относително е количеството ябълки-зависи от големината им. Нужни са ни 3 ч.ч. пълни с връх, нарязани на дребно. В купа слагаме яйцата, ванилиите и захарта и ги разбиваме с миксер много добре. После слагаме олиото и продължаваме да разбиваме. Пресяваме брашното със сито. Слагаме към брашното бакпулвера и объркваме двете съставки. Добавяме на части брашното и продължаваме да разбиваме с миксера до гладка гъста смес, светла на цвят. Най-накрая слагаме ябълките и златни стафиди, и объркваме с голяма лъжица. Намазваме тавата с диаметър 26 см. с олио и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме. Печем сладкиша в загрята на 180 градуса фурна до готовност. Печем около 45 мин. Слагаме 1/3 ч.ч захар и 1 ч.ч сок от компот от круши в тенджерка на котлона, загряваме докато се стопи захарта и го дърпаме. Изпечения ябълков сладкиш вадим от фурната и поръсваме със супена лъжица от студения захарен сироп.


Продукти: брашно, яйца, ябълки, ванилия, бакпулвер, стафиди, олио, захар

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Подобни рецепти

Сиропиран сладкиш с канела и какао
Ябълков сладкиш
Ябълков сладкиш с орехи и канела

Последни статии

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »

 Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Жаждата за кафе означава недостиг на сол и желязо в тялото

Диетологът Шон Уилкинсън твърди, че желанието за някаква храна в повечето случаи показва, че се нуждаем от отделни минерали или хранителни вещества.
още »

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Отслабваме с краве сирене половин час преди лягане

Британски изследователи са доказали, че консумацията на определена храна преди лягане може да стимулира метаболизма.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама