Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Кралски Коледен сладкиш

Кралски Коледен сладкиш

Разпечатай

от готварската книга на cvetelina ivanova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

100 г. орехи
100 г. бадеми,
100 г. сушени червени боровинки
100 г. сушени вишни
100 г. златна стафида
100 г. сушени смокини
70 г. сушено манго
200 г. сурова ситно настъргана тиква
1 с.л. пчелен мед
50 мл. студено кафе
настъргана кора от 1 портокал + 50 мл. портокалов сок
1 ч.л. сода
100 г. сушен ананас
2 ч.л. микс от канела, джинджифил, кардамон и ванилия

за кексовата смес:
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. топла вода
220 г. сладко
3 с.л. олио
2 ч.л. бакпулвер
2 1/2 ч.ч. брашно

за глазурата:
150 мл. сладкарска сметана
100 г. захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кралски Коледен сладкиш

Едрите сушени плодове, бадемите и орехите ги нарежете. Смесете всички плодове и ядки в купа. Към тях добавете портокаловите кори, кафето и портокаловият сок. Сипете и микса от подправки и сода. След това разбъркайте и оставете за час хубаво да се накиснат и омекнат. През това време разбъркайте кексовата смес. В друг съд смесете захарта, топлата вода и сладко. Разбъркайте до еднородност. Пресейте брашното с бакпулвера и после го добавяйте на порции към сместа от сладко. Получава се гъста каша. Към тази смес се добавят сместа от сушени плодове и ядки. Разбъркайте с лъжица.

Загрейте предварително фурната на 180 С. Сместа се сипва във форма с отделящо се дъно, но преди това намажете с масло или покрийте с пергамент. Пече се докато се зачерви не по малко от 30 минути, затова преди да го извадите проверете с дървен шиш - трябва шиша да излиза чист. След като вече се изпече извадете от фурната и оставете хубаво да се охлади. Направете глазурата като смесите сметаната със захарта и разбиете с миксер до пухкавост. И после като покриете с нея Кралски Коледен Сладкиш да изглежда като снежна пелена. Направо като в сън. След като направите и това приберете сладкиша в хладилник за една нощ. На другия ден отворете обръча и преместете върху табла или поднос.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?

Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Кралски Коледен сладкиш


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама