Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сиропиран сладкиш с канела и какао

Сиропиран сладкиш с канела и какао

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

за поръсване:
кокосови стърготини – 1 пакетче от 20 гр.

за кашата:
яйца – 3 бр.
захар – 2/3 ч.ч
брашно – 1 ч.ч
маргарин – 3 с.л
бакпулвер – 1 пакетче

за сиропа:
какао – 1 с.л
канела – 1 ч.л
сироп от компот дюля – 1 ч.ч
захар – ½ ч.ч
маргарин – 2 ч.л за намазване на тавата
брашно за набрашняване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сиропиран сладкиш с канела и какао

В купа пресяваме брашното с бакпулвера със сито. Вадим яйцата на стайна температура. В друга купа слагаме яйцата и разбиваме с миксера продължително. Добавяме захарта и отново разбиваме докато стане гъст крем. Прибавяме маргарина. Следва брашното с бакпулвера и объркваме с всичко. Намазваме с маргарин тава с диаметър 25 см. и набрашняваме. Изсипваме кашата и заглаждаме. Разстиламе я с шпатула и заглаждаме. Печем в загрята на 170 градуса фурна до готовност.

През това време слагаме сока от компота на котлона тенджерка заедно с канелата и какаото да зари. Добавяме вътре и захарта. Като заври и се стопи захарта дърпаме от котлона. Оставяме да изстине сиропа. Сладкишът вече се е опекъл. С горещия сироп го заливаме навсякъде, за да попие и да се намокри добре. Оставяме да се охлади в хладилника и поеме добре сиропа. После ръсим с кокосовите стърготини. Режем и хапваме с кафе.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сиропиран сладкиш с канела и какао


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама