Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи

Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

млечен шоколад – 60 гр.
сушени сини сливи без костилки – 6 бр.
заквасена сметана – 1 ч.ч
олио – ¼ ч.ч
бакпулвер – 1 пакетче
брашно – 2 ч.ч
захар -1 ч.ч
яйца – 3 бр. L
пудра захар - за поръсване
ванилия – 1 пакетче
масло – за намазване на тавата
брашно – за набрашняване на тавата

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи

Вадим яйцата на стайна температура. Пресяваме брашното и бакпулвера със сито, предварително смесени. В купа разбиваме яйцата с миксер заедно със захарта. Добавяме ванилията, олиото и заквасената сметана и отново разбиваме с миксера много добре. На части прибавяме брашното и разбиваме до гладка и еднородна смес. Нарязваме сините сливи на малки парченца. Шоколада го нарязваме на кубченца. Прибавяме към кашата шоколада и сините сливи. Объркваме добре с лъжица или шпатула. Намазваме тава с диаметър 25 см. с масло и набрашняваме много добре. Изливаме кашата и заглаждаме отгоре с шпатулата. Печем в загрята на 180 градуса фурна до готовност. След като се изпече го вадим и оставяме да се охлади върху решетка. Вече изстинал поръсваме обилно с пудра захар отгоре.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама