www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 07 Ноември 2011

Сочен ябълков сладкиш

Необходими продукти
600-800 г ябълки
100 г орехи
2 ч.л. канела
1 пакетче ванилия
1 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. сода
2 с.л. какао
2 яйца
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио

Глазура:

кафена чаша захар
1 кафена чаша прясно мляко
1 /2 пакетче масло
 5 суп. лъжици какао

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме олиото и мялкото и пак разбиваме. В сеста добавяме какаото, ванилията и канелата. След това прибавяме орехите и почистените и нарязани на кубчета ябълки. Бакпулверът и содата прибавяме в брашното и го пресяваме. Добавяме го към сместа и разбъркваме добре. Изсипваме сместа за сладкиша в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Печем около 30 мин, като опитваме с клечка за зъби дали сладкишът е изпечен. Продуктите за глазурата се слагат на котлона докато сместа заври. Заливаме студения сладкиш с топла глазура и оставяме да престои поне 2-3 часа в хладилник преди да сервираме.