Публикувана от Анелия Терзиева на 07 Ноември 2011
![]() | Необходими продукти 600-800 г ябълки 100 г орехи 2 ч.л. канела 1 пакетче ванилия 1 ч.ч. захар 2 ч.ч. брашно 1 и 1/2 ч.л. бакпулвер 1 ч.л. сода 2 с.л. какао 2 яйца 1/2 ч.ч. прясно мляко 1/2 ч.ч. олио Глазура: кафена чаша захар 1 кафена чаша прясно мляко 1 /2 пакетче масло 5 суп. лъжици какао |
Разбиваме яйцата със захарта до побеляване. Прибавяме олиото и мялкото и пак разбиваме. В сеста добавяме какаото, ванилията и канелата. След това прибавяме орехите и почистените и нарязани на кубчета ябълки. Бакпулверът и содата прибавяме в брашното и го пресяваме. Добавяме го към сместа и разбъркваме добре. Изсипваме сместа за сладкиша в намаслена и поръсена с брашно тавичка. Печем около 30 мин, като опитваме с клечка за зъби дали сладкишът е изпечен. Продуктите за глазурата се слагат на котлона докато сместа заври. Заливаме студения сладкиш с топла глазура и оставяме да престои поне 2-3 часа в хладилник преди да сервираме. |