Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Шпиковано месце

Шпиковано месце

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 бр. моркови
1,500 кг. свинско месо
1 гл.чесън стар
1 щипка черен пипер млян
2 с.л. горчица
1/2 с.л. соев сос
3 с.л. зехтин
2 щипки сол
1/2 ч.ч. вино бяло
1/2 с.л. вода
90 гр. сланина

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Шпиковано месце

Измиваме месото и го подсушаваме добре с домакинска хартия. От горната страна на парчето месо с остър тънък нож правим разрези достатъчно дълбоки, за да можем във всеки да поставим по парче чесън или морков и по едно зрънце черен пипер, както и сланинка. Смесваме горчицата и соевия сос и с получената смес натриваме добре месото. Поставяме в съда, заливаме с мазнина, посоляваме, овкусяваме, а след това заливаме с бялото вино и водата. Покриваме добре с алуминиево фолио и печем в предварително загрятата на 220 градуса С фурна за около 40 минути, след това намаляваме на 180 С и печем за още 30 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Шпиковано месце


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама