Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Шпиковано месце
Шпиковано месце

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 бр. моркови
1,500 кг. свинско месо
1 гл.чесън стар
1 щипка черен пипер млян
2 с.л. горчица
1/2 с.л. соев сос
3 с.л. зехтин
2 щипки сол
1/2 ч.ч. вино бяло
1/2 с.л. вода
90 гр. сланина
Измиваме месото и го подсушаваме добре с домакинска хартия. От горната страна на парчето месо с остър тънък нож правим разрези достатъчно дълбоки, за да можем във всеки да поставим по парче чесън или морков и по едно зрънце черен пипер, както и сланинка. Смесваме горчицата и соевия сос и с получената смес натриваме добре месото. Поставяме в съда, заливаме с мазнина, посоляваме, овкусяваме, а след това заливаме с бялото вино и водата. Покриваме добре с алуминиево фолио и печем в предварително загрятата на 220 градуса С фурна за около 40 минути, след това намаляваме на 180 С и печем за още 30 минути.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Шпиковано месце
От форум:
От друг сайт: