www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Марияна Желева на 07 Април 2016

Шпиковано месце

Необходими продукти
1 бр. моркови
1,500 кг. свинско месо
1 гл.чесън стар
1 щипка черен пипер млян
2 с.л. горчица
1/2 с.л. соев сос
3 с.л. зехтин
2 щипки сол
1/2 ч.ч. вино бяло
1/2 с.л. вода
90 гр. сланина

Измиваме месото и го подсушаваме добре с домакинска хартия. От горната страна на парчето месо с остър тънък нож правим разрези достатъчно дълбоки, за да можем във всеки да поставим по парче чесън или морков и по едно зрънце черен пипер, както и сланинка. Смесваме горчицата и соевия сос и с получената смес натриваме добре месото. Поставяме в съда, заливаме с мазнина, посоляваме, овкусяваме, а след това заливаме с бялото вино и водата. Покриваме добре с алуминиево фолио и печем в предварително загрятата на 220 градуса С фурна за около 40 минути, след това намаляваме на 180 С и печем за още 30 минути.