Публикувана от Марияна Желева на 07 Април 2016
Необходими продукти 1 бр. моркови 1,500 кг. свинско месо 1 гл.чесън стар 1 щипка черен пипер млян 2 с.л. горчица 1/2 с.л. соев сос 3 с.л. зехтин 2 щипки сол 1/2 ч.ч. вино бяло 1/2 с.л. вода 90 гр. сланина | |
Измиваме месото и го подсушаваме добре с домакинска хартия. От горната страна на парчето месо с остър тънък нож правим разрези достатъчно дълбоки, за да можем във всеки да поставим по парче чесън или морков и по едно зрънце черен пипер, както и сланинка. Смесваме горчицата и соевия сос и с получената смес натриваме добре месото. Поставяме в съда, заливаме с мазнина, посоляваме, овкусяваме, а след това заливаме с бялото вино и водата. Покриваме добре с алуминиево фолио и печем в предварително загрятата на 220 градуса С фурна за около 40 минути, след това намаляваме на 180 С и печем за още 30 минути. |