Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Руло Стефани
Руло Стефани

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг кайма
1 яйце
30 г. галета
1 ч.л. чубрица
магданоз (може и без него)
1 глава лук
1 с.л. сол
2 с.л. олио
За плънката:
2 кисели краставички
2 моркова
2 яйца
50 г кашкавал
Каймата се омесва с яйцето, магданоза, чубрицата, настъргания на ренде лук, галетата и солта. Подготвят се продуктите за плънката - морковите се нарязват на пръчици и се сваряват в подсолена вода 10 минути; двете яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на четвъртинки.
Каймата се поставя върху домакинско фолио и се разстила в правоъгълна форма с дебелина около 1 см. В единия по-дълъг край се подреждатморкови, яйца и нарязана на лентички кисела краставичка. Чрез повдигане на фолиото внимателно се оформя руло. Поставя се в продълговата тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. Намазва се с 1 с.л. олио. В тавата се наливат 2 пръста вода и 1 с.л. олио. Пече се 45-50 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Поръсва се с настърган кашкавал и се запича още 10 минути.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Руло Стефани е любимо на цялото семейство!

Невероятно вкусно
Много любимо! Понякога слагам в рулото и печени червени чушки за повече цвят и вкус.
Eдно от любимите ми!

Чудесно ястие!
Ако желаете, може да сложите линк към Руло Стефани
От форум:
От друг сайт:
Веселина Великова