Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Руло Стефани

Руло Стефани

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг кайма
1 яйце
30 г. галета
1 ч.л. чубрица
магданоз (може и без него)
1 глава лук
1 с.л. сол
2 с.л. олио

За плънката:

2 кисели краставички
2 моркова
2 яйца
50 г кашкавал

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Руло Стефани

Каймата се омесва с яйцето, магданоза, чубрицата, настъргания на ренде лук, галетата и солта. Подготвят се продуктите за плънката - морковите се нарязват на пръчици и се сваряват в подсолена вода 10 минути;  двете яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на четвъртинки.

Каймата се поставя върху домакинско фолио и се разстила в правоъгълна форма с дебелина около 1 см. В единия по-дълъг край се подреждатморкови, яйца и нарязана на лентички кисела краставичка. Чрез повдигане на фолиото внимателно се оформя руло. Поставя се в продълговата тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. Намазва се с 1 с.л. олио. В тавата се наливат 2 пръста вода и 1 с.л. олио. Пече се 45-50 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Поръсва се с настърган кашкавал и се запича още 10 минути.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (6)


Любима рецепта на Руло Стафани. Прибавям и малко грах от консерва, когато имам. И по двата начина става вкусно.Подхожда му както печени картофи така и салата.
Руло Стефани е любимо на цялото семейство!
Невероятно вкусно
Аватар09 Декември 2011
Нина Райчева
Много любимо! Понякога слагам в рулото и печени червени чушки за повече цвят и вкус.
Аватар04 Октомври 2011
Анелия Терзиева
Eдно от любимите ми!
Аватар02 Октомври 2011
Илияна Димова
Чудесно ястие!



Ако желаете, може да сложите линк към Руло Стефани


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама