www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 02 Октомври 2011

Руло Стефани

Необходими продукти
1 кг кайма
1 яйце
30 г. галета
1 ч.л. чубрица
магданоз (може и без него)
1 глава лук
1 с.л. сол
2 с.л. олио

За плънката:

2 кисели краставички
2 моркова
2 яйца
50 г кашкавал

Каймата се омесва с яйцето, магданоза, чубрицата, настъргания на ренде лук, галетата и солта. Подготвят се продуктите за плънката - морковите се нарязват на пръчици и се сваряват в подсолена вода 10 минути;  двете яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на четвъртинки.

Каймата се поставя върху домакинско фолио и се разстила в правоъгълна форма с дебелина около 1 см. В единия по-дълъг край се подреждатморкови, яйца и нарязана на лентички кисела краставичка. Чрез повдигане на фолиото внимателно се оформя руло. Поставя се в продълговата тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. Намазва се с 1 с.л. олио. В тавата се наливат 2 пръста вода и 1 с.л. олио. Пече се 45-50 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Поръсва се с настърган кашкавал и се запича още 10 минути.