Публикувана от Az-gotvia .bg на 02 Октомври 2011
![]() | Необходими продукти 1 кг кайма 1 яйце 30 г. галета 1 ч.л. чубрица магданоз (може и без него) 1 глава лук 1 с.л. сол 2 с.л. олио За плънката: 2 кисели краставички 2 моркова 2 яйца 50 г кашкавал |
Каймата се омесва с яйцето, магданоза, чубрицата, настъргания на ренде лук, галетата и солта. Подготвят се продуктите за плънката - морковите се нарязват на пръчици и се сваряват в подсолена вода 10 минути; двете яйца се сваряват, обелват се и се нарязват на четвъртинки. Каймата се поставя върху домакинско фолио и се разстила в правоъгълна форма с дебелина около 1 см. В единия по-дълъг край се подреждатморкови, яйца и нарязана на лентички кисела краставичка. Чрез повдигане на фолиото внимателно се оформя руло. Поставя се в продълговата тава, така че да лежи върху страната, където е затворено. Намазва се с 1 с.л. олио. В тавата се наливат 2 пръста вода и 1 с.л. олио. Пече се 45-50 минути в предварително загрята на 180 С фурна. Поръсва се с настърган кашкавал и се запича още 10 минути. |