Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Пъстърва с орехи и подправки на фурна
Пъстърва с орехи и подправки на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2-3 броя изчистена пъстърва
1 лимон
2 глави лук или 1 връзка пресен лук
3-4 стръка пресен магданоз
2-3 стръкчета розмарин
2-3 стръка копър
подправка за риба на вкус
черен пипер на вкус
зехтин
алуминиево фолио
50 мл бира
50 г смлени орехи
Пъстървата се измива и намазва със смес от бирата и подправката за риба. По средата се пълни с нарязани шайби лимон и лук. Добавят се ореховите ядки. Подправя се със скълцания магданоз, копър и розмарин. Овкусява се с черен пипер на вкус, след което се наръсва хубаво със зехтин. Завива се във фолио и се запича в предварително загрята фурна около час. Непосредствено преди изваждането от фурната (15 минути) се разгъва от фолиото, за да се позапече малко. Гарнира се със салата от варени картофи или зеле и моркови.
Още рецепти за Ястия с риба
Панирана бяла риба `Cola de Rape`
Печена скумрия с лук във фурна
Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Пъстърва с орехи и подправки на фурна
От форум:
От друг сайт:
Веселина Константинова