Публикувана от Rusiana Mihaylova на 03 Януари 2015
Необходими продукти 2-3 броя изчистена пъстърва 1 лимон 2 глави лук или 1 връзка пресен лук 3-4 стръка пресен магданоз 2-3 стръкчета розмарин 2-3 стръка копър подправка за риба на вкус черен пипер на вкус зехтин алуминиево фолио 50 мл бира 50 г смлени орехи | |
Пъстървата се измива и намазва със смес от бирата и подправката за риба. По средата се пълни с нарязани шайби лимон и лук. Добавят се ореховите ядки. Подправя се със скълцания магданоз, копър и розмарин. Овкусява се с черен пипер на вкус, след което се наръсва хубаво със зехтин. Завива се във фолио и се запича в предварително загрята фурна около час. Непосредствено преди изваждането от фурната (15 минути) се разгъва от фолиото, за да се позапече малко. Гарнира се със салата от варени картофи или зеле и моркови. |