Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Пържен шаран
Пържен шаран

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 чистен шаран с главата
1 с.л. сол
1 к.ч. оцет
царевично брашно
олио за пържене
варени картофи, овкусени за гарнитура
магданоз
2 бр. шишчета /дървени/
Поставяме в дълбок съд чистения шаран нарязан, наливаме вода да покрие рибата, слагаме солта и оцета, разбъркваме добре да се стопи солта и оставяме за два часа да се изкисне. След това рибата се измива добре, отцежда се и се овалва в царевично брашно. Пържи се в горещото олио.
Вземаме двете шишчета, поставяме главата и след това нанизваме парчетата изпържена риба последователно, за да се образува пак цяла риба. В голяма салатиера поставяме варените картофи, нарязани на едри кубчета и поръсени с магданоз, а отгоре поставяме рибата изправена.
Още рецепти за Ястия с риба
Панирана бяла риба `Cola de Rape`
Печена скумрия с лук във фурна
Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пържен шаран
От форум:
От друг сайт: