www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 12 Март 2012

Пържен шаран

Необходими продукти
1 чистен шаран с главата
1 с.л. сол
1 к.ч. оцет
царевично брашно
олио за пържене
варени картофи, овкусени за гарнитура
магданоз
2 бр. шишчета /дървени/

Поставяме в дълбок съд чистения шаран нарязан, наливаме вода да покрие рибата, слагаме солта и оцета, разбъркваме добре да се стопи солта и оставяме за два часа да се изкисне. След това рибата се измива  добре, отцежда се и се  овалва в царевично брашно. Пържи се в горещото олио.

Вземаме двете шишчета, поставяме главата и след това нанизваме парчетата изпържена риба последователно, за да се образува пак цяла риба. В голяма салатиера поставяме варените картофи, нарязани на едри кубчета и поръсени с магданоз, а отгоре поставяме рибата изправена.