Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Пълнен заек
Пълнен заек

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1заек + дреболийките
1 и 1/2 чаша ориз
150 гр.гъби
100 гр.сланина
1/2 връзка магданоз
няколко листа пресен босилек
1 връзка зелен лук
4-5 скилидки чесън
сол
черен пипер на вкус
Заекът се изкисва за 24 часа във вода. Нарязваме сланината и чесъна на дребно и с тях шпиковаме заека. Отделно запържваме зеленият лук, гъбите и дреболийките в мазнина. Добавяме нарязаните на ситно зелени подправки и измития ориз. Оставяме на котлона за около 5 мин. Пълним заека с така приготвената плънка и го зашиваме. Поставяме го в намазнена тава, доливаме с малко вода и печем за около два часа под фолио. След това махаме фолиото и печем до получаване на златиста коричка.
Още рецепти за Ястия със заешко месо
Паниран заек с рулца от тиквички, пълнени с катък, чесън и копър
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пълнен заек
От форум:
От друг сайт: