Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Пълнен заек
Пълнен заек

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1заек + дреболийките
1 и 1/2 чаша ориз
150 гр.гъби
100 гр.сланина
1/2 връзка магданоз
няколко листа пресен босилек
1 връзка зелен лук
4-5 скилидки чесън
сол
черен пипер на вкус
Заекът се изкисва за 24 часа във вода. Нарязваме сланината и чесъна на дребно и с тях шпиковаме заека. Отделно запържваме зеленият лук, гъбите и дреболийките в мазнина. Добавяме нарязаните на ситно зелени подправки и измития ориз. Оставяме на котлона за около 5 мин. Пълним заека с така приготвената плънка и го зашиваме. Поставяме го в намазнена тава, доливаме с малко вода и печем за около два часа под фолио. След това махаме фолиото и печем до получаване на златиста коричка.
Още рецепти за Ястия със заешко месо
Паниран заек с рулца от тиквички, пълнени с катък, чесън и копър
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Пълнен заек
От форум:
От друг сайт: