Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Задушен заек с бяло вино

Задушен заек с бяло вино

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 заек - около 1 500 г.
600 г.  лук
10 скилидки чесън
сол на вкус
3 ч.ч бяло вино
10  зърна черен пипер
4 зърна бахар
60 г. краве масло
1 к.ч олио
1 с.л брашно

за марината:
1 л. вода
400 г. оцет
1 глава кромид лук с люспата
1 морков
2-3 стръка целина - само стебла без листа
1 дафинов лист
4 зрънца черен пипер - цели
3 цветчета карамфил
2 скилидки чесън
1 с.л захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Задушен заек с бяло вино

Трябва да се накисне заека за едно денонощие в марината. Първо го измиваме. Слагаме го в съда с маринатата. Марината я правим като в голяма тенджера слагаме литър вода. Нарязваме зеленчуците на малки парчета. После прибавяме подправките. Наливаме оцета. Разбъркваме маринатата с лъжица. Слагаме я на котлона и похлупваме с капака. Като заври намаляваме степента на котлона. Ври 8 мин. след завиране. Дърпаме настрана и като изстине слагаме месото вътре. Слагаме маринатата с месото в хладилника, като я затваряме с капака. Изкисваме заека след като е минало достатъчното време. Изкиснатият заек нарязваме на порции, които поръсваме със сол на вкус. Слагаме ги в йена или дълбока не много голяма тава. Парчетата ги редим на дъното на съда. Обелваме чесъна. Скилидките ги режем по дължина на по 2-3 парчета. Върху заека слагаме скилидките, бахара и черния пипер, като ги разпределяме навсякъде да има. Обелваме лука и го нарязваме на полумесеци. Поръсваме с малко сол. Нарязваме маслото на малки парченца. Най-отгоре слагаме маслото. Поливаме с олиото и най-накрая с виното. Виното трябва да покрие продуктите. Похлупваме йената с капака. Печем в загрята на 200 градуса фурна. Размиваме в ½ кафена чаша топла вода 1 с.л брашно и я слагаме в тавата към края на печенето. Пак печем до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Задушен заек с бяло вино


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама