Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Задушен заек с бяло вино

Задушен заек с бяло вино

Разпечатай

от готварската книга на Веселина Великова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 заек - около 1 500 г.
600 г.  лук
10 скилидки чесън
сол на вкус
3 ч.ч бяло вино
10  зърна черен пипер
4 зърна бахар
60 г. краве масло
1 к.ч олио
1 с.л брашно

за марината:
1 л. вода
400 г. оцет
1 глава кромид лук с люспата
1 морков
2-3 стръка целина - само стебла без листа
1 дафинов лист
4 зрънца черен пипер - цели
3 цветчета карамфил
2 скилидки чесън
1 с.л захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Задушен заек с бяло вино

Трябва да се накисне заека за едно денонощие в марината. Първо го измиваме. Слагаме го в съда с маринатата. Марината я правим като в голяма тенджера слагаме литър вода. Нарязваме зеленчуците на малки парчета. После прибавяме подправките. Наливаме оцета. Разбъркваме маринатата с лъжица. Слагаме я на котлона и похлупваме с капака. Като заври намаляваме степента на котлона. Ври 8 мин. след завиране. Дърпаме настрана и като изстине слагаме месото вътре. Слагаме маринатата с месото в хладилника, като я затваряме с капака. Изкисваме заека след като е минало достатъчното време. Изкиснатият заек нарязваме на порции, които поръсваме със сол на вкус. Слагаме ги в йена или дълбока не много голяма тава. Парчетата ги редим на дъното на съда. Обелваме чесъна. Скилидките ги режем по дължина на по 2-3 парчета. Върху заека слагаме скилидките, бахара и черния пипер, като ги разпределяме навсякъде да има. Обелваме лука и го нарязваме на полумесеци. Поръсваме с малко сол. Нарязваме маслото на малки парченца. Най-отгоре слагаме маслото. Поливаме с олиото и най-накрая с виното. Виното трябва да покрие продуктите. Похлупваме йената с капака. Печем в загрята на 200 градуса фурна. Размиваме в ½ кафена чаша топла вода 1 с.л брашно и я слагаме в тавата към края на печенето. Пак печем до готовност.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики

Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Задушен заек с бяло вино


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама