Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Задушен заек с бяло вино
Задушен заек с бяло вино

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 заек - около 1 500 г.
600 г. лук
10 скилидки чесън
сол на вкус
3 ч.ч бяло вино
10 зърна черен пипер
4 зърна бахар
60 г. краве масло
1 к.ч олио
1 с.л брашно
за марината:
1 л. вода
400 г. оцет
1 глава кромид лук с люспата
1 морков
2-3 стръка целина - само стебла без листа
1 дафинов лист
4 зрънца черен пипер - цели
3 цветчета карамфил
2 скилидки чесън
1 с.л захар
Трябва да се накисне заека за едно денонощие в марината. Първо го измиваме. Слагаме го в съда с маринатата. Марината я правим като в голяма тенджера слагаме литър вода. Нарязваме зеленчуците на малки парчета. После прибавяме подправките. Наливаме оцета. Разбъркваме маринатата с лъжица. Слагаме я на котлона и похлупваме с капака. Като заври намаляваме степента на котлона. Ври 8 мин. след завиране. Дърпаме настрана и като изстине слагаме месото вътре. Слагаме маринатата с месото в хладилника, като я затваряме с капака. Изкисваме заека след като е минало достатъчното време. Изкиснатият заек нарязваме на порции, които поръсваме със сол на вкус. Слагаме ги в йена или дълбока не много голяма тава. Парчетата ги редим на дъното на съда. Обелваме чесъна. Скилидките ги режем по дължина на по 2-3 парчета. Върху заека слагаме скилидките, бахара и черния пипер, като ги разпределяме навсякъде да има. Обелваме лука и го нарязваме на полумесеци. Поръсваме с малко сол. Нарязваме маслото на малки парченца. Най-отгоре слагаме маслото. Поливаме с олиото и най-накрая с виното. Виното трябва да покрие продуктите. Похлупваме йената с капака. Печем в загрята на 200 градуса фурна. Размиваме в ½ кафена чаша топла вода 1 с.л брашно и я слагаме в тавата към края на печенето. Пак печем до готовност.
Още рецепти за Ястия със заешко месо
Паниран заек с рулца от тиквички, пълнени с катък, чесън и копър
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Задушен заек с бяло вино
От форум:
От друг сайт: