Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със заешко месо » рецепта Великденски заек

Великденски заек

Разпечатай

от готварската книга на Диана Димитрова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 заек (около 2-3 кг)
1 ч.ч. ориз
500 гр. гъби
3 моркова
1 ч.ч. бира
шепа орехови ядки
пресен копър
пресен джоджен
пресен лук
черен пипер
2 гъбени бульона
сол
червен пипер
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Великденски заек

Приготвяме плънката по следния начин: Нарязваме на ситно пресния лук и го запържваме с малко олио. Добавяме ориза, доливаме вода и го оставяме на бавен огън за около 5-6 минути. Добавяме 300 гр. гъби, нарязани на ситно и орехите - на малки парченца. Слагаме един бульон, червен пипер, черен пипер и сол - на вкус. След като и гъбите и ориза станат готови добавяме нарязани на ситно копър и джоджен. Бъркаме докато водата изври съвсем. Пълним зайчето с плънката и зашиваме. Нарязваме морковите на кръгчета, а останалите гъби на едро.

На дъното на гювеч сипваме олио. Поставяме заека в гювеча и около него слагаме морковите и гъбите. Поливаме с чаша бира. Слагаме още един бульон, черен пипер и малко от пресните подправки. Доливаме 2-3 ч.ч. вода, така че да водата да покрие до половината заека. Слагаме в студената фурна и я включваме на 250 градуса. Печем за около 2 часа, като периодично отваряме и поливаме заека от соса. Последните 10 минути махаме капака на гювеча и оставяме да хване коричка.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Много добре изглежда!
Страхотна вкусотия!



Ако желаете, може да сложите линк към Великденски заек


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама