Публикувана от Анелия Терзиева на 14 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 1заек + дреболийките 1 и 1/2 чаша ориз 150 гр.гъби 100 гр.сланина 1/2 връзка магданоз няколко листа пресен босилек 1 връзка зелен лук 4-5 скилидки чесън сол черен пипер на вкус |
Заекът се изкисва за 24 часа във вода. Нарязваме сланината и чесъна на дребно и с тях шпиковаме заека. Отделно запържваме зеленият лук, гъбите и дреболийките в мазнина. Добавяме нарязаните на ситно зелени подправки и измития ориз. Оставяме на котлона за около 5 мин. Пълним заека с така приготвената плънка и го зашиваме. Поставяме го в намазнена тава, доливаме с малко вода и печем за около два часа под фолио. След това махаме фолиото и печем до получаване на златиста коричка. |