Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Пресни картофи с наденица и доматен сос

Пресни картофи с наденица и доматен сос

Разпечатай

от готварската книга на Виолета Матева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

700 г пресни картофи
1 глава лук
1 скилидка чесън
1 буркан домати
1 ч л захар
1 ч л сол
3 с л олио
1 к л червен пипер
щипка черен пипер
2-3 броя прясна или като мен македонска наденица
магданоз
чубрица

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Пресни картофи с наденица и доматен сос

Картофите се обелват и нарязват на едри парчета, ако са по-дребни се режат на две. Сипват се в тава, поръсваме с черен пипер, сол и 2 с. л. олио. Наливат се две чаши вода и печем на фурна до полу готовност. Слага се отгоре наденицата и се връща във фурната да се пече до готовност.

Приготвяме соса: В тиган се загрява олиото и запържваме ситно нарязан лук и скилидка чесън. Добавяме консервата домати нарязани на ситно, черен и червен пипер, сол, захар да убие киселия вкус и чубрица. Вари се на тих огън до сгъстяване. Изважда се тавата с картофите и смесваме соса с тях като хубаво се разбърква. Връщаме във фурната още за 10 минути. Сервираме със ситно нарязан пресен магданоз. Вкусотия !



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Пресни картофи с наденица и доматен сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама