Публикувана от Виолета Матева на 13 Юни 2015
![]() | Необходими продукти 700 г пресни картофи 1 глава лук 1 скилидка чесън 1 буркан домати 1 ч л захар 1 ч л сол 3 с л олио 1 к л червен пипер щипка черен пипер 2-3 броя прясна или като мен македонска наденица магданоз чубрица |
Картофите се обелват и нарязват на едри парчета, ако са по-дребни се режат на две. Сипват се в тава, поръсваме с черен пипер, сол и 2 с. л. олио. Наливат се две чаши вода и печем на фурна до полу готовност. Слага се отгоре наденицата и се връща във фурната да се пече до готовност. Приготвяме соса: В тиган се загрява олиото и запържваме ситно нарязан лук и скилидка чесън. Добавяме консервата домати нарязани на ситно, черен и червен пипер, сол, захар да убие киселия вкус и чубрица. Вари се на тих огън до сгъстяване. Изважда се тавата с картофите и смесваме соса с тях като хубаво се разбърква. Връщаме във фурната още за 10 минути. Сервираме със ситно нарязан пресен магданоз. Вкусотия ! |