Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Печено агнешко

Печено агнешко

Разпечатай

от готварската книга на Гергана Коджабашийска

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

Агнешко месо - ребра, бут... чубрица
червен пипер
сол
няколко резенчета лимон
олио/краве масло
вода

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Печено агнешко

Агнешкото месо се измива добре и се разфасова в подходящи малки парченца според предпочитанията ви. В купичка поставяте по една супена лъжица сол, червен пипер и чубрица и разбърквате добре. Овкусете със сместа месото и поставете в подходяща тава. Поставете две, три резенчета лимон върху агнешкото /аз поставям повече, тъй като обичам кисело/, сипете 3-4 супени лъжици олио/краве масло/ и една чаена чаша студена вода. Покрийте с фолио за печене и поставете във фурната при 220 градуса. Пече се, докато месото започне да се отделя лесно от кокала.


Продукти: агнешко месо, чубрица, червен пипер, сол, лимон, олио, краве масло, вода

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (1)


Аватар24 Ноември 2011
Живка Андонова
И аз приготвих тази рецепта, но малко я промених - не ползвах чубрица и лимон. Агнешкото е сред любимите ми меса и печено става най - добре според мен.



Ако желаете, може да сложите линк към Печено агнешко


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама