Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Дроб сарма
Дроб сарма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Отпенва се и се сварява добре дроб сармата. Нарязва се на ситно. В малка тенджера се задушава главата лук много добре, добавя се измитият ориз и се бърка до леко стъклен. Добавя се част от бульона и се разбърква да поеме водата ориза. Смесва се в тавата оризът с лука и наситнените дреболии. Залива се с останалия бульон 1:4 , посолява се леко със сол и черен пипер. Във силна фурна се пече до готовност. Накрая се прави заливка като за мусака. Аз я правя така: 3 по 125 г кисело мляко, 3 яйца и 2 с. л. брашно се смесват в купа много добре. Добавям малко сол. Ако имам кашкавал, добавям около 50 г. Бъркам и заливам навсякъде от сместа. Отново тавата слагам във фурната и допичам до желания цвят на заливката.
Още рецепти за Ястия с агнешко
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Дроб сарма
От форум:
От друг сайт: