Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Дроб сарма
Дроб сарма
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Отпенва се и се сварява добре дроб сармата. Нарязва се на ситно. В малка тенджера се задушава главата лук много добре, добавя се измитият ориз и се бърка до леко стъклен. Добавя се част от бульона и се разбърква да поеме водата ориза. Смесва се в тавата оризът с лука и наситнените дреболии. Залива се с останалия бульон 1:4 , посолява се леко със сол и черен пипер. Във силна фурна се пече до готовност. Накрая се прави заливка като за мусака. Аз я правя така: 3 по 125 г кисело мляко, 3 яйца и 2 с. л. брашно се смесват в купа много добре. Добавям малко сол. Ако имам кашкавал, добавям около 50 г. Бъркам и заливам навсякъде от сместа. Отново тавата слагам във фурната и допичам до желания цвят на заливката.
Още рецепти за Ястия с агнешко
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Дроб сарма
От форум:
От друг сайт: