Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Дроб сарма
Дроб сарма

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
Отпенва се и се сварява добре дроб сармата. Нарязва се на ситно. В малка тенджера се задушава главата лук много добре, добавя се измитият ориз и се бърка до леко стъклен. Добавя се част от бульона и се разбърква да поеме водата ориза. Смесва се в тавата оризът с лука и наситнените дреболии. Залива се с останалия бульон 1:4 , посолява се леко със сол и черен пипер. Във силна фурна се пече до готовност. Накрая се прави заливка като за мусака. Аз я правя така: 3 по 125 г кисело мляко, 3 яйца и 2 с. л. брашно се смесват в купа много добре. Добавям малко сол. Ако имам кашкавал, добавям около 50 г. Бъркам и заливам навсякъде от сместа. Отново тавата слагам във фурната и допичам до желания цвят на заливката.
Още рецепти за Ястия с агнешко
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Дроб сарма
От форум:
От друг сайт: