Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Картофи с агнешко и подправки

Картофи с агнешко и подправки

Разпечатай

от готварската книга на Димитринка Димова

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г агнешко месо на порции
600 г картофи
1 бр. лук
1 каф.лъж.червен пипер
1 супена лъжица брашно
500 мл вода
къри
сол
джоджен на вкус
2-3 суп.лъжици олио
15-20 г краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Картофи с агнешко и подправки

Измиваме порциите месо и подсушаваме. Запържваме месото в 2 супени лъжици олио и 15-20 г краве масло. Преди да дръпнем от котлона прибавяме нарязан ситно или настърган лук, къри, сол, джоджен на вкус, червен пипер и брашно. Наливаме 500 мл топла вода. Изсипваме всичко в тавичка, слагаме отгоре фолио за печене и поставяме в горещата фурна на 200 градуса. След няколко минути печене (35-45 минути) прибавяме и картофите, обелени и нарязани на кръгчета. Отново слагаме фолиото и продължаваме да печем до готовност приблазително още 35 минути. Може преди да извадим от фурната да махнем фолиото и да запечем леко. Може по време на печене да доливаме топла вода по преценка.



Още рецепти за Ястия с агнешко

Рецепта за Агнешки език с ориз Агнешки език с ориз

Рецепта за Агнешко със спанак Агнешко със спанак

Рецепта за Дроб сарма Дроб сарма

Рецепта за Агнешки езици със заливка Агнешки езици със заливка

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Картофи с агнешко и подправки


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама