Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Агнешко със спанак

Агнешко със спанак

Разпечатай

от готварската книга на Niki Zhelyazkova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

4 агнешки езика, или месо
300 г спанак
1 глава лук
1 чушка, зелена или червена
1 морков
1/2 ч.ч. ориз
сол

подправки:
черен пипер млян и на зърна
кимион млян и на зърна
джоджен

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Агнешко със спанак

Агнешкото се отпенва и сварява добре. Ако е езици се обелват и нарязват на дребно. Лукът се задушава в тенджера на среден огън до омекване, добавя се и моркова, накрая и чушката за кратко. Спанакът е измит и отцеден, слагаме го при зеленчуците в тенджерата за много кратко, само да смени цвета и да намали малко обема си. Измитият и отцеден ориз добавяме и бъркаме до леко стъклен. Сипваме една чаша от горещият бульон и бъркаме до поемането му от ориза плюс сол на вкус. Слагаме и всички подправки, разбъркваме и сипваме в тава. Смесваме ориза със зеленчуците с агнешкото и доливаме от бульона в съотношение 1:4. Пак леко поръсваме със сол и слагаме джоджена. На силна фурна оставяме ястието да се готви до готовност на ориза. Време около един час.



Още рецепти за Ястия с агнешко

Рецепта за Агнешки език с ориз Агнешки език с ориз

Рецепта за Дроб сарма Дроб сарма

Рецепта за Агнешки езици със заливка Агнешки езици със заливка

Рецепта за Картофи с агнешко и подправки Картофи с агнешко и подправки

Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Агнешко със спанак


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама