Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Агнешки език с ориз
Агнешки език с ориз

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
сол
джоджен
черен пипер
кимион - млян и на зърна
дафинов лист
В тенджера под налягане сварявам агнешките езици. Предварително ги отпенвам. Обелвам ги. В друга тенджера през това време си задушавам на полумесеци нарязаният лук, добавям към него измитият и отцеден ориз, разбърквам няколко пъти и след няколко минути бъркане добавям от бульона. Добавям към ориза и подправките и солта. Съотношението ориз и вода е 1:4. В тавата сипвам сместа от лука и ориза, разпределям езиците върху нея и доливам от бульона в съотношението, което горе съм указала: 1:4. Поръсвам още малко с черен пипер, джоджен и сол. Слагам в силно загрята фурна и готвя без фолио до поемане на бульона от ориза. Отнема около час, зависи от фурната, в която печете. Става много вкусно!
Още рецепти за Ястия с агнешко
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Агнешки език с ориз
От форум:
От друг сайт: