Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Печен свински черен дроб с чуден сос

Печен свински черен дроб с чуден сос

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1,5-2 кг. свински черен дроб
50-100 гр.брашно
50 гр.свинска или гъша мас
сол
млян черен пипер
чубрица
риган
кимион-млян
червен пипер
500-600 мл.гореща вода
1 глава чесън
оцет на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Печен свински черен дроб с чуден сос

Свинският черен дроб се нарязва на парчета с големина на длан, които надлъжно също се режат, за да бъдат дебели около 1,5 см. Брашното, солта и всички сухи подправки се смесват и в тази смес се овалват едно по едно парчетата дроб.

Оваляните в подправките парчета се подреждат много плътно едно до друго в намазана с маста тавичка. Когато тавичката се напълни, се сипва горещата вода и се слага да се пече в загрята на 200 градуса фурна. Щом се зачерви от едната страна се обръща да се зачерви от другата. Когато черният дроб е изпечен се нарязва на хапки и се разбърква хубаво със соса, който се е образувал при готвенето.

Чесънът се счуква, добавят се сол и оцет и се прибавя в тавата. Всичко се обърква хубаво. Ястието се консумира топло.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Печен свински черен дроб с чуден сос


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама