Публикувана от Nikolai Lukov на 06 Януари 2013
![]() | Необходими продукти 1,5-2 кг. свински черен дроб 50-100 гр.брашно 50 гр.свинска или гъша мас сол млян черен пипер чубрица риган кимион-млян червен пипер 500-600 мл.гореща вода 1 глава чесън оцет на вкус |
Свинският черен дроб се нарязва на парчета с големина на длан, които надлъжно също се режат, за да бъдат дебели около 1,5 см. Брашното, солта и всички сухи подправки се смесват и в тази смес се овалват едно по едно парчетата дроб. Оваляните в подправките парчета се подреждат много плътно едно до друго в намазана с маста тавичка. Когато тавичката се напълни, се сипва горещата вода и се слага да се пече в загрята на 200 градуса фурна. Щом се зачерви от едната страна се обръща да се зачерви от другата. Когато черният дроб е изпечен се нарязва на хапки и се разбърква хубаво със соса, който се е образувал при готвенето. Чесънът се счуква, добавят се сол и оцет и се прибавя в тавата. Всичко се обърква хубаво. Ястието се консумира топло. |