Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с мляно месо » рецепта Мусака с макарони
Мусака с макарони

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр. макарони или паста по избор (подходящи си фарфале или лазаня)
500 гр.кайма
150 гр. гъби
2-3 суп. лъжици доматено пюре
чубрица
черен пипер
сол
кимион
олио
1 морков
1/2 глава лук
200 гр.кашкавал
150 гр. топено сирене
3 яйца
1 кофичка кисело мляко
Запържваме лука, моркова, гъбите, нарязани на ситно в мазнината. Добавяме каймата и пържим до златисто. Прибавяме домати, подправките и малко вода и оставяме на котлона още 5 минути. Сваряваме пастата в подсолена вода и отцеждаме добре. В голяма тава смесваме добре пастата и сместа с каймата. Заливаме с разбърканите яйца и кисело и мляко и запичаме до златисто. Поръсваме с резени кашкавал и топено сирене и допичаме за още няколко минути.
Още рецепти за Ястия с мляно месо
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Ако желаете, може да сложите линк към Мусака с макарони
От форум:
От друг сайт:
Живка Андонова