Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с риба » рецепта Маринована сьомга с розмарин
Маринована сьомга с розмарин

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
150 г сьомга
½ лимон
1 с.л. мед
1 ч.л. светъл соев сос
1 ч.л. тъмен соев сос
¼ ч.л. млян черен пипер
1 ч.л. сушен розмарин
1. Нарежете сьомгата на филийки с дебелина 0,5 см.
2. Изстискайте лимоновия сок върху сьомгата, добавете всички останали съставки, смесете ги добре и мариновайте рибата за 10 минути.
3. Сипете малко зехтин в тиган и сложете сьомгата да се изпържи, докато и двете страни станат златисти. Извадете рибата и я сложете в чиния.
4. Изсипете соса, използван за мариноване на рибата, в тигана и го варете, докато се сгъсти. Излейте соса върху сьомгата.
Рецептата е от книгата "Норвежка морска кухня".
Снимка: Norwegian Seafood Council
Още рецепти за Ястия с риба
Панирана бяла риба `Cola de Rape`
Печена скумрия с лук във фурна
Филе от ципура с магданозено песто и горчичен сос
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Термометрите в Кухнята за Прецизността, Вкусът и Безопасността на Храната
Със сигурност древните гърци са направили пропуск, като не са включили кулинарията сред другите изкуства. Умението да се приготвя вкусна храна е не по-малко впечатляващо, а удоволствието, което носи крайният резултат, може спокойно да се сравни с насладата от красива картина или музикално произведение. Умелите готвачи са истински таланти и имат заслужено признание. Те обаче разчитат на редица помощни инструменти за своята работа. Инструменти като кухненския термометър.
още »
3 идеи за аранжиране на градината
Стилният градински екстериор, освен че буди истинско възхищение и вълна от естетическа наслада, е и нещото, което ни кара да се чувстваме релаксиращо и хармонично. Тайната е в детайлите - в онези големи и малки елементи, които събуждат, оживяват цялата концепция на външното пространство, създавайки екстериорен рай.
още »
3 трика за перфектно тесто за пица
В основата на добре приготвената пица стои направата на тестото. Тази задача изглежда лесна на пръв поглед, но изисква търпение, отдаденост, умения и доза любов. Какви са тайните на перфектното тесто? Екипът на Доминос споделя три трика, които да ви помогнат да направите вкусен блат за печене у дома.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Маринована сьомга с розмарин
От форум:
От друг сайт: