www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 16 Май 2015

Маринована сьомга с розмарин

Необходими продукти
150 г сьомга
½ лимон
1 с.л. мед
1 ч.л. светъл соев сос
1 ч.л. тъмен соев сос
¼ ч.л. млян черен пипер
1 ч.л. сушен розмарин

1. Нарежете сьомгата на филийки с дебелина 0,5 см.
2. Изстискайте лимоновия сок върху сьомгата, добавете всички останали съставки, смесете ги добре и мариновайте рибата за 10 минути.
3. Сипете малко зехтин в тиган и сложете сьомгата да се изпържи, докато и двете страни станат златисти. Извадете рибата и я сложете в чиния.
4. Изсипете соса, използван за мариноване на рибата, в тигана и го варете, докато се сгъсти. Излейте соса върху сьомгата.

Рецептата е от книгата "Норвежка морска кухня".

Снимка: Norwegian Seafood Council