Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Късчета месо със зеленчуци на фурна

Късчета месо със зеленчуци на фурна

Разпечатай

от готварската книга на Марияна Желева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 кг. свинско месо
500 г картофи
2 глави лук
½ ч.ч. олио
1 домат
1 червена пиперка
1 зелена пиперка
1 морков
4 ч.л. магданоз
щипка черен пипер
сол

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Късчета месо със зеленчуци на фурна

Почистваме домата от кората, лука също го почистваме. Доматът режем на ситно. Морковът го почистваме и него, после го нарязваме на ситно. Сипваме олиото в подходящ тиган да се сгорещи. Нарязваме месото на големи късчета. Измиваме го добре и го подсушаваме. Задушаваме месото в олиото леко, защото допълнително ще се пече. Разбъркваме добре през това време. Лукът се нарязва на ситно и се прибавя в олиото за кратко при месото също да се позадуши. Разбъркваме. Картофите се обелват, измиват и се нарязват на кубчета. Пиперът, червеният и зеленият, се почиства от семето и дръжките и се реже на парчета. В тава се слагат картофите. Прибавят се доматите и моркова, пипера, като се разпределят равномерно в тавата. Между тях  слагаме късчетата месо, лука и олиото, в което ги задушихме. Наливаме малко гореща вода. Нарязваме магданоза на ситно и слагаме върху ястието. Подправя се с черния пипер и малко сол. Ястието се пече на 220 С. Вече готово сервираме в чиния.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Късчета месо със зеленчуци на фурна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама