Публикувана от Марияна Желева на 13 Август 2016
Необходими продукти 1 кг. свинско месо 500 г картофи 2 глави лук ½ ч.ч. олио 1 домат 1 червена пиперка 1 зелена пиперка 1 морков 4 ч.л. магданоз щипка черен пипер сол | |
Почистваме домата от кората, лука също го почистваме. Доматът режем на ситно. Морковът го почистваме и него, после го нарязваме на ситно. Сипваме олиото в подходящ тиган да се сгорещи. Нарязваме месото на големи късчета. Измиваме го добре и го подсушаваме. Задушаваме месото в олиото леко, защото допълнително ще се пече. Разбъркваме добре през това време. Лукът се нарязва на ситно и се прибавя в олиото за кратко при месото също да се позадуши. Разбъркваме. Картофите се обелват, измиват и се нарязват на кубчета. Пиперът, червеният и зеленият, се почиства от семето и дръжките и се реже на парчета. В тава се слагат картофите. Прибавят се доматите и моркова, пипера, като се разпределят равномерно в тавата. Между тях слагаме късчетата месо, лука и олиото, в което ги задушихме. Наливаме малко гореща вода. Нарязваме магданоза на ситно и слагаме върху ястието. Подправя се с черния пипер и малко сол. Ястието се пече на 220 С. Вече готово сервираме в чиния. |