Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Кървавица от Раковски

Кървавица от Раковски

Разпечатай

от готварската книга на Nikolai Lukov

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1-2 кг. ориз
1 бр.свинско сърце
1 бр.далак
1/2 бял дроб
1 бр.свински мозък
2 бр.бъбрека
малко тлъстина
1 кг. месо по избор
200-300 мл. кръв
сол на вкус
млян черен пипер
млян кимион млян
копър
копър на зърна
1-2 литра топла вода
почистените дебели черва на прасето
конци за връзване

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Кървавица от Раковски

Всички продукти се нарязват на парчета около 1 см. или се смилат в робот, но не фино, трябва като се яде да се усещат различните вкусове. Прибавят се подправките, водата и сместа се изсипва с чаша в червата, които се вързват първо от едната страна, а като се напълнят се връзват и от другата страна.

В тенджера с вряща вода се изсипва 1 с.л.сол и готовото черво се пуска да се вари. След като поври малко червото се надупчва от горната страна с игла, за да не се пръсне докато се вари. Вари се 1-1,5 часа от едната страна и толкова от другата. Когато се обърне да се вари от другата страна също се надупчва на няколко места. Когато кървавицата е сварена се изважда от тенджерата и се поставя в голяма чиния или поднос да се охлади и чак тогава се консумира, нарязана на колелца.


Продукти: ориз, свинско сърце, далак, бял дроб, свински мозък, бъбреци, кръв, сол, черен пипер, кимион, копър, вода, черва

Тагове: Българска кухня

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар02 Февруари 2013
Владимир Петровски
Когато се прави коледната капама винаги се слага кървавица. Според банскалии тя е "душата" на манджата
Аватар09 Януари 2013
Nikolai Lukov
Гордостта на всяка истинска домакиня



Ако желаете, може да сложите линк към Кървавица от Раковски


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама