Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Кървавица от Раковски
Кървавица от Раковски

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1-2 кг. ориз
1 бр.свинско сърце
1 бр.далак
1/2 бял дроб
1 бр.свински мозък
2 бр.бъбрека
малко тлъстина
1 кг. месо по избор
200-300 мл. кръв
сол на вкус
млян черен пипер
млян кимион млян
копър
копър на зърна
1-2 литра топла вода
почистените дебели черва на прасето
конци за връзване
Всички продукти се нарязват на парчета около 1 см. или се смилат в робот, но не фино, трябва като се яде да се усещат различните вкусове. Прибавят се подправките, водата и сместа се изсипва с чаша в червата, които се вързват първо от едната страна, а като се напълнят се връзват и от другата страна.
В тенджера с вряща вода се изсипва 1 с.л.сол и готовото черво се пуска да се вари. След като поври малко червото се надупчва от горната страна с игла, за да не се пръсне докато се вари. Вари се 1-1,5 часа от едната страна и толкова от другата. Когато се обърне да се вари от другата страна също се надупчва на няколко места. Когато кървавицата е сварена се изважда от тенджерата и се поставя в голяма чиния или поднос да се охлади и чак тогава се консумира, нарязана на колелца.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Спортистите споделят любимите си ястия
Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.
Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.
още »
5 диети, които науката подкрепя
Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »
Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам
Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Гордостта на всяка истинска домакиня
Ако желаете, може да сложите линк към Кървавица от Раковски
От форум:
От друг сайт:
Владимир Петровски