Публикувана от Nikolai Lukov на 06 Януари 2013
Необходими продукти 1-2 кг. ориз 1 бр.свинско сърце 1 бр.далак 1/2 бял дроб 1 бр.свински мозък 2 бр.бъбрека малко тлъстина 1 кг. месо по избор 200-300 мл. кръв сол на вкус млян черен пипер млян кимион млян копър копър на зърна 1-2 литра топла вода почистените дебели черва на прасето конци за връзване | |
Всички продукти се нарязват на парчета около 1 см. или се смилат в робот, но не фино, трябва като се яде да се усещат различните вкусове. Прибавят се подправките, водата и сместа се изсипва с чаша в червата, които се вързват първо от едната страна, а като се напълнят се връзват и от другата страна. В тенджера с вряща вода се изсипва 1 с.л.сол и готовото черво се пуска да се вари. След като поври малко червото се надупчва от горната страна с игла, за да не се пръсне докато се вари. Вари се 1-1,5 часа от едната страна и толкова от другата. Когато се обърне да се вари от другата страна също се надупчва на няколко места. Когато кървавицата е сварена се изважда от тенджерата и се поставя в голяма чиния или поднос да се охлади и чак тогава се консумира, нарязана на колелца. |