Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Курбан
Курбан
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
2 килограма овче месо /или шилешко/
eдра сол
1 глава лук
Нарязваме месото на малки порции, поставяме в тенжера с много вода и заваряваме, за да се отпени месото. Когато е отпенено и полусварено месото преминаваме към процедурата прехвърляне на курбана, като в друга тенжера поставяме отцедените порции месо и прецеждаме получения от варенето бульон. Ако се налага се долива гореща вода, поставя се едра сол на вкус и лукът, резнат на четири, но не нацяло /лукът обира мазнината и миризмата на лой/. Оставяме да се свари курбана и сервираме горещ.
Още рецепти за Ястия с агнешко
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Курбан
От форум:
От друг сайт: