Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Курбан

Курбан

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 килограма овче месо /или шилешко/
eдра сол
1 глава лук

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Курбан

Нарязваме месото на малки порции, поставяме в тенжера с много вода и заваряваме, за да се отпени месото. Когато е отпенено и полусварено месото преминаваме към процедурата прехвърляне на курбана, като в друга тенжера поставяме отцедените порции месо и прецеждаме получения от варенето бульон. Ако се налага се долива гореща вода, поставя се едра сол на вкус и лукът, резнат на четири, но не нацяло /лукът обира мазнината и миризмата на лой/. Оставяме да се свари курбана и сервираме горещ.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Как да почистим петната в кухнята

Как да почистим петната в кухнята

Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »

Световен ден на коктейлите с  привкус на кафе от Lavazza

Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza

На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна

Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Курбан


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди