Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Курбан

Курбан

Разпечатай

от готварската книга на Radka Petrova

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 килограма овче месо /или шилешко/
eдра сол
1 глава лук

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Курбан

Нарязваме месото на малки порции, поставяме в тенжера с много вода и заваряваме, за да се отпени месото. Когато е отпенено и полусварено месото преминаваме към процедурата прехвърляне на курбана, като в друга тенжера поставяме отцедените порции месо и прецеждаме получения от варенето бульон. Ако се налага се долива гореща вода, поставя се едра сол на вкус и лукът, резнат на четири, но не нацяло /лукът обира мазнината и миризмата на лой/. Оставяме да се свари курбана и сервираме горещ.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Освежаващи коктейли с кафе за лятото

Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!

Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Курбан


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама