www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Radka Petrova на 28 Март 2012

Курбан

Необходими продукти
2 килограма овче месо /или шилешко/
eдра сол
1 глава лук

Нарязваме месото на малки порции, поставяме в тенжера с много вода и заваряваме, за да се отпени месото. Когато е отпенено и полусварено месото преминаваме към процедурата прехвърляне на курбана, като в друга тенжера поставяме отцедените порции месо и прецеждаме получения от варенето бульон. Ако се налага се долива гореща вода, поставя се едра сол на вкус и лукът, резнат на четири, но не нацяло /лукът обира мазнината и миризмата на лой/. Оставяме да се свари курбана и сервираме горещ.