Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Крехки панирани пържоли на фурна
Крехки панирани пържоли на фурна

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 г свински пържоли (4-5 броя)
3 яйца
60 г настърган кашкавал
2 с.л. брашно + брашно за овалване на пържолите
3 с.л. галета
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
черен пипер
сол
олио
Пържолите се начукват добре, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно.
Панировката се приготвя, като настърганият кашкавал се смесва с 2 с.л. брашно, галетата, копъра и магданоза, прибавят се при разбитите яйца и се разбъркват. Може да се добави малко вода или прясно мляко ако се получи твърде гъста панировката. Добавят се сол и черен пипер на вкус.
Пържолите се овалват в сместа и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Всяка пържола се полива с малко олио. Тавичката се покрива с алуминиево фолио, защото иначе кашкавалът бързо изгаря. Пекат се около 50 минути в загрята фурна при 220 градуса. След това се маха фолиото и се дозапичат.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Коментари
Изглежда апетитно!
Ако желаете, може да сложите линк към Крехки панирани пържоли на фурна
От форум:
От друг сайт:
Шери Курт