Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Крехки панирани пържоли на фурна

Крехки панирани пържоли на фурна

Разпечатай

от готварската книга на Az-gotvia .bg

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 г свински пържоли (4-5 броя)
3 яйца
60 г настърган кашкавал
2 с.л. брашно + брашно за овалване на пържолите
3 с.л. галета
1/2 връзка копър
1/2 връзка магданоз
черен пипер
сол
олио

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Крехки панирани пържоли на фурна

Пържолите се начукват добре, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно.

Панировката се приготвя, като настърганият кашкавал се смесва с 2 с.л. брашно, галетата, копъра и магданоза, прибавят се при разбитите яйца и се разбъркват. Може да се добави малко вода или прясно мляко ако се получи твърде гъста панировката. Добавят се сол и черен пипер на вкус.

Пържолите се овалват в сместа и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Всяка пържола се полива с малко олио. Тавичката се покрива с алуминиево фолио, защото иначе кашкавалът бързо изгаря. Пекат се около 50 минути в загрята фурна при 220 градуса. След това се маха фолиото и се дозапичат.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Защо да поръчваме кухня по поръчка

Защо да поръчваме кухня по поръчка

В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (2)


Аватар25 Януари 2012
Шери Курт
Вкуснотийка!
Аватар25 Януари 2012
Нина Райчева
Изглежда апетитно!



Ако желаете, може да сложите линк към Крехки панирани пържоли на фурна


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама