Публикувана от Az-gotvia .bg на 24 Януари 2012
![]() | Необходими продукти 500 г свински пържоли (4-5 броя) 3 яйца 60 г настърган кашкавал 2 с.л. брашно + брашно за овалване на пържолите 3 с.л. галета 1/2 връзка копър 1/2 връзка магданоз черен пипер сол олио |
Пържолите се начукват добре, посоляват се, поръсват се с черен пипер и се овалват в брашно. Панировката се приготвя, като настърганият кашкавал се смесва с 2 с.л. брашно, галетата, копъра и магданоза, прибавят се при разбитите яйца и се разбъркват. Може да се добави малко вода или прясно мляко ако се получи твърде гъста панировката. Добавят се сол и черен пипер на вкус. Пържолите се овалват в сместа и се нареждат в тава, покрита с хартия за печене. Всяка пържола се полива с малко олио. Тавичката се покрива с алуминиево фолио, защото иначе кашкавалът бързо изгаря. Пекат се около 50 минути в загрята фурна при 220 градуса. След това се маха фолиото и се дозапичат. |