Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Коледен щолен
Коледен щолен
от готварската книга на
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
за тестото:
700-800 г брашно
3 яйца
1 пакетче масло
1/2 ч.ч. захар
1 пакетче ванилова захар
400 мл прясно мляко
1 пакетче мая
1 с.л. ром
за плънката:
бели стафиди
тъмни стафиди
сушени боровинки
сушени сливи
орехи
сушени банани
2-3 лъжици сладко от портокалови корички
настъргана лимонова кора
/количеството на сушените плодове е по желание/
ром за накисване на сушените плодове
за глазурата:
масло за намазване
пудра захар
Пресейте брашното в купа. В хладко прясно мляко разтворете маята и разбъркайте до пълното й разтваряне. Добавете яйцата, мекото масло, ваниловата захар, захарта, рома. Омесете меко тесто и го оставете за 2-3 часа да си почине на студено.
Накиснете сушените плодаве в ром. Размесете отново тестото. Разточете кори /средна дебелина/. Добавете сушените плодове, нарязаните на ситно орехи, настърганите лимонови корички и портокаловото сладко. Завийте като плик и оставете отново да втаса. Получават се три сладкиша. Печете най-напред на по-малко градуси, като постепенно увеличавате температурата. Готовите щолени намажете с масло още топли и поръсете обилно с пудра захар.
Още рецепти за Сладкиши
Сладкиш с шоколад и сушени сини сливи
Сиропиран ябълков сладкиш със златни стафиди
Сиропиран сладкиш с канела и какао
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да почистим петната в кухнята
Когато готвите често се случва след това в кухнята да останат мазни петна по плотовете, масите и покривките. Ето няколко ефективни метода за почистване на петна в кухнята
още »
Световен ден на коктейлите с привкус на кафе от Lavazza
На 13 май се отбелязва Световният ден на коктейлите.
още »
Шест лесни метода за почистване на замърсена фурна
Фурната е един от най-използваните уреди в кухнята и често се замърсява с мазнини и остатъци от храна. Почистването ѝ може да изглежда като трудна задача, но с правилните методи може да бъде лесно и ефективно.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Коледен щолен
От форум:
От друг сайт: