Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Карамелен сладкиш с кроасани

Карамелен сладкиш с кроасани

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 литър прясно мляко
12 суп.лъжици захар
4 яйца
2 ванилии
4 кроасана
2 банана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Карамелен сладкиш с кроасани

Карамелизираме половината захар в тава. Веднага след това нареждаме отгоре нарязаните кроасани (парчета с дебелина около 1 см.). Нарязаните банани също подреждаме в тавата. Те могат да се поставят както върху кроасаните, така и непосредствено върху карамела. Сладкишът заливаме с разбитите яйца, останалата захар, ванилиите и прясното мляко (смес за крем карамел). Печем в умерена фурна. След като сладкишът изстине го поставяме за няколко часа в хладилник, за да стегне. Поднасяме наразян на парчета с форма по избор, като обръщаме с карамела нагоре.


Продукти: прясно мляко, захар, яйца, ванилия, кроасани, банани

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар27 Ноември 2012
Нина Райчева
Аз го пекох на водна баня. Стана много вкусен сладкиш и се изяде за отрицателно време.
Не, не е нужно да е на водна баня, но ако го направите и така няма да е грешно.
Аватар25 Януари 2012
Шери Курт
Трябва ли да е на водна баня като крем-карамела ?



Ако желаете, може да сложите линк към Карамелен сладкиш с кроасани


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама