Начало » Десерти » Рецепти за Сладкиши » рецепта Карамелен сладкиш с кроасани

Карамелен сладкиш с кроасани

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

1 литър прясно мляко
12 суп.лъжици захар
4 яйца
2 ванилии
4 кроасана
2 банана

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Карамелен сладкиш с кроасани

Карамелизираме половината захар в тава. Веднага след това нареждаме отгоре нарязаните кроасани (парчета с дебелина около 1 см.). Нарязаните банани също подреждаме в тавата. Те могат да се поставят както върху кроасаните, така и непосредствено върху карамела. Сладкишът заливаме с разбитите яйца, останалата захар, ванилиите и прясното мляко (смес за крем карамел). Печем в умерена фурна. След като сладкишът изстине го поставяме за няколко часа в хладилник, за да стегне. Поднасяме наразян на парчета с форма по избор, като обръщаме с карамела нагоре.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Аватар27 Ноември 2012
Нина Райчева
Аз го пекох на водна баня. Стана много вкусен сладкиш и се изяде за отрицателно време.
Не, не е нужно да е на водна баня, но ако го направите и така няма да е грешно.
Аватар25 Януари 2012
Шери Курт
Трябва ли да е на водна баня като крем-карамела ?



Ако желаете, може да сложите линк към Карамелен сладкиш с кроасани


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама