www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Анелия Терзиева на 05 Януари 2012

Карамелен сладкиш с кроасани

Необходими продукти
1 литър прясно мляко
12 суп.лъжици захар
4 яйца
2 ванилии
4 кроасана
2 банана

Карамелизираме половината захар в тава. Веднага след това нареждаме отгоре нарязаните кроасани (парчета с дебелина около 1 см.). Нарязаните банани също подреждаме в тавата. Те могат да се поставят както върху кроасаните, така и непосредствено върху карамела. Сладкишът заливаме с разбитите яйца, останалата захар, ванилиите и прясното мляко (смес за крем карамел). Печем в умерена фурна. След като сладкишът изстине го поставяме за няколко часа в хладилник, за да стегне. Поднасяме наразян на парчета с форма по избор, като обръщаме с карамела нагоре.