Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Хрупкави шницели от свинско месо
Хрупкави шницели от свинско месо

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинско контрафиле - 8 филенца, с дебелина около 1 см
прясно мляко
2-3 яйца
брашно за овалване
галета
сол на вкус
черен пипер на вкус
олио или зехтин
Свинското контрафиле се начуква добре, да стане много тънко и се накисва в прясно мляко, най-добре да престои 1 нощ, така месото ще стане меко и сочно. Преди пърженето се осолява и се поръсва с черен пипер. Всяко филе се овалва в брашно, след това се потапя в яйцето от двете страни и накрая се овалва в галета като внимателно се притиска с ръце, за да може по-голямо количество да полепне по месото.
Може да се остави за около 15-20 минути във фризера, за да се стегне панировката.
След това филетата се запържват в силно загрята мазнина от двете страни за няколко минути докато добият златист загар. При пърженето олиото трябва да ги покрива напълно.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Хрупкави шницели от свинско месо
От форум:
От друг сайт: