Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Хрупкави шницели от свинско месо
Хрупкави шницели от свинско месо

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
свинско контрафиле - 8 филенца, с дебелина около 1 см
прясно мляко
2-3 яйца
брашно за овалване
галета
сол на вкус
черен пипер на вкус
олио или зехтин
Свинското контрафиле се начуква добре, да стане много тънко и се накисва в прясно мляко, най-добре да престои 1 нощ, така месото ще стане меко и сочно. Преди пърженето се осолява и се поръсва с черен пипер. Всяко филе се овалва в брашно, след това се потапя в яйцето от двете страни и накрая се овалва в галета като внимателно се притиска с ръце, за да може по-голямо количество да полепне по месото.
Може да се остави за около 15-20 минути във фризера, за да се стегне панировката.
След това филетата се запържват в силно загрята мазнина от двете страни за няколко минути докато добият златист загар. При пърженето олиото трябва да ги покрива напълно.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Хрупкави шницели от свинско месо
От форум:
От друг сайт: