www.Az-gotvia.bg - Сайт за изпитани рецепти и кулинарни изкушения

Публикувана от Az-gotvia .bg на 19 Ноември 2014

Хрупкави шницели от свинско месо

Необходими продукти
свинско контрафиле - 8 филенца, с дебелина около 1 см
прясно мляко
2-3 яйца
брашно за овалване
галета
сол на вкус
черен пипер на вкус
олио или зехтин

Свинското контрафиле се начуква добре, да стане много тънко и се накисва в прясно мляко, най-добре да престои 1 нощ, така месото ще стане меко и сочно. Преди пърженето се осолява и се поръсва с черен пипер. Всяко филе се овалва в брашно, след това се потапя в яйцето от двете страни и накрая се овалва в галета като внимателно се притиска с ръце, за да може по-голямо количество да полепне по месото.

Може да се остави за около 15-20 минути във фризера, за да се стегне панировката.

След това филетата се запържват в силно загрята мазнина от двете страни за няколко минути докато добият златист загар. При пърженето олиото трябва да ги покрива напълно.