Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Гретен със зелен фасул
Гретен със зелен фасул

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
1 кг. зелен фасул
1 глава лук
4 скилидки чесън
250 гр. бекон
150 гр. кашкавал
4 с.л. масло
100 гр. кротони
сол
млян черен пипер
Измийте и изчистете зеленият фасул. Сварете фасула в подсолена вода до готовност. Сложете в дълбок съд половината масло, ситно нарязаните лук и чесън и гответе докато зеленчуците се карамелизират. Прибавете нарязаният на ситно бекон и бъркайте, докато се запържи бекона. Добавете брашното и след това прясното мляко /прави се по-рехав бешамел/, сложете и настъргания кашкавал. Към готовата смес изсипете зеленият фасул. Разстелете в тавичка, поръсете отгоре крокетите /объркани с останалото масло/ и изпечете в загрята фурна на 180-200 градуса за около 30 мин.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Какво да подарите за Нова година: полезни съвети и креативни идеи!
Нова година е любим семеен празник, време на чудеса и магия, свързани с мек пухкав сняг, свеж аромат на мандарина и дългоочаквани подаръци!
още »
Защо да поръчваме кухня по поръчка
В онлайн магазин Aiko XXXL можете да разгледате различни варианти, които перфектно да отговорят на вашите критерии за функционалност и стилен дизайн.
още »
Кулинарни предизвикателства за Великден
Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Гретен със зелен фасул
От форум:
От друг сайт: