Публикувана от Веселина Константинова на 01 Декември 2015
![]() | Необходими продукти 1 кг. зелен фасул 1 глава лук 4 скилидки чесън 250 гр. бекон 150 гр. кашкавал 4 с.л. масло 100 гр. кротони сол млян черен пипер |
Измийте и изчистете зеленият фасул. Сварете фасула в подсолена вода до готовност. Сложете в дълбок съд половината масло, ситно нарязаните лук и чесън и гответе докато зеленчуците се карамелизират. Прибавете нарязаният на ситно бекон и бъркайте, докато се запържи бекона. Добавете брашното и след това прясното мляко /прави се по-рехав бешамел/, сложете и настъргания кашкавал. Към готовата смес изсипете зеленият фасул. Разстелете в тавичка, поръсете отгоре крокетите /объркани с останалото масло/ и изпечете в загрята фурна на 180-200 градуса за около 30 мин. |