Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Ароматно свинско

Ароматно свинско

Разпечатай

от готварската книга на Шери Курт

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

500 гр свинско месо
1 кг лук /нарязан на полумесеци/
2 скилидки чесън / нарязан на дребно/
6 стръка мащерка
1 дафинов лист
5 с.л зехтин
85 гр масло
1 морков /нарязан на колелца/
1 с.л ориз
сол и черен пипер на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Ароматно свинско

В тиган се загряват 2 с.л зехтин и 25 гр от маслото, докато почне да покафенява леко. Слагаме свинското нарязано на филийки и ги пържим от двете страни докато се зачервят. Вадим месото в чиния, посоляваме и поръсваме с черния пипер. Слагаме в същия тиган лука и моркова и добавяме още 25 гр от маслото и сотираме докато лукът започне да се оцветява в кафеникаво и е почти карамелизиран.

Подреждаме месото в тавичка и отгоре изсипваме лука с моркова и поръсваме с чесъна, ориза, мащерката  и дафиновия лист. Разпределяме късчета от останалото масло из цялата тава и заливаме с 1 ч.ч.вода. Запичаме за около 50-60 минути във фурната.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Кулинарни предизвикателства за Великден

Кулинарни предизвикателства за Великден

Великден наближава и вече се замисляме какво да сложим пред семейството и гостите си на празничната трапеза. Ако търсите идеи за Великденски специалитети, значи сте на правилното място.
още »

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

Кой материал е най-добър за съдове за готвене? Как да изберем най-подходящия?

При толкова голямо разнообразие на съдове за готвене, изборът за някои би бил изключително труден. От различните материали до най-подходящите за запечатване, пържене, печене, задушаване...
още »

Спортистите споделят любимите си ястия

Спортистите споделят любимите си ястия

Храненето на спортистите е много важна част от тяхната комплексна подготовка.

Проверихме всяка от тези рецепти с Адам Корзун, бивш готвач в хотел Four Seasons Hotel в Бостън, а сега главен американски диетолог на много спортисти. Вижте „Защо работи“ рецептата за всеки спортист.


още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил



Ако желаете, може да сложите линк към Ароматно свинско


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама