Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия със свинско месо » рецепта Ароматно свинско
Ароматно свинско

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
500 гр свинско месо
1 кг лук /нарязан на полумесеци/
2 скилидки чесън / нарязан на дребно/
6 стръка мащерка
1 дафинов лист
5 с.л зехтин
85 гр масло
1 морков /нарязан на колелца/
1 с.л ориз
сол и черен пипер на вкус
В тиган се загряват 2 с.л зехтин и 25 гр от маслото, докато почне да покафенява леко. Слагаме свинското нарязано на филийки и ги пържим от двете страни докато се зачервят. Вадим месото в чиния, посоляваме и поръсваме с черния пипер. Слагаме в същия тиган лука и моркова и добавяме още 25 гр от маслото и сотираме докато лукът започне да се оцветява в кафеникаво и е почти карамелизиран.
Подреждаме месото в тавичка и отгоре изсипваме лука с моркова и поръсваме с чесъна, ориза, мащерката и дафиновия лист. Разпределяме късчета от останалото масло из цялата тава и заливаме с 1 ч.ч.вода. Запичаме за около 50-60 минути във фурната.
Още рецепти за Ястия със свинско месо
Свински вратни пържоли на фурна
Нахут с испанско чорисо и кокали
Добави към любими рецепти Разпечатай
Последни статии
Как да изберем подходящ вентилатор за аспирация на кухня?
Изборът на правилния кухненски вентилатор е от решаващо значение за поддържане на добро качество на въздуха и премахване на дим, пара и миризми от готвене във вашата кухня. Има няколко фактора, които трябва да имате предвид при избора на кухненски вентилатор.
още »
Готвене с вода от сондаж - предимства и добри практики
Сондажите са популярен и устойчив начин за добиване на подпочвена вода за битови нужди. Ако имате сондаж, може би се чудите дали водата му е подходяща за готвене.
още »
Освежаващи коктейли с кафе за лятото
Lavazza разработи нови рецепти за освежаване на българското лято – защото няма нищо по-добро от освежаващо кафе, което да Ви охлади!
още »
Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!
За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил
Ако желаете, може да сложите линк към Ароматно свинско
От форум:
От друг сайт: