Публикувана от Шери Курт на 27 Април 2012
![]() | Необходими продукти 500 гр свинско месо 1 кг лук /нарязан на полумесеци/ 2 скилидки чесън / нарязан на дребно/ 6 стръка мащерка 1 дафинов лист 5 с.л зехтин 85 гр масло 1 морков /нарязан на колелца/ 1 с.л ориз сол и черен пипер на вкус |
В тиган се загряват 2 с.л зехтин и 25 гр от маслото, докато почне да покафенява леко. Слагаме свинското нарязано на филийки и ги пържим от двете страни докато се зачервят. Вадим месото в чиния, посоляваме и поръсваме с черния пипер. Слагаме в същия тиган лука и моркова и добавяме още 25 гр от маслото и сотираме докато лукът започне да се оцветява в кафеникаво и е почти карамелизиран. Подреждаме месото в тавичка и отгоре изсипваме лука с моркова и поръсваме с чесъна, ориза, мащерката и дафиновия лист. Разпределяме късчета от останалото масло из цялата тава и заливаме с 1 ч.ч.вода. Запичаме за около 50-60 минути във фурната. |