Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Агнешко в пещ

Агнешко в пещ

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг. агнешко месо, нарязано на порции
3 връзки зелен лук
девесил
мащерка
черен и червен пипер
1кг брашно.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Агнешко в пещ

Месото се овкусява с подправките като уникалният вкус на ястието се придава най-вече от пресния девесил. Добавя се и зеленият лук, малко мазнина и 2 пръста вода. Тавата се "запечатва" с тесто, приготвено от брашно и вода. Поставя се в пещ и се пече на слаб огън за около 4-5 часа. Интересно е колко крехко и ароматно става месото, приготвено по този начин. За гарнитура се използва често ориз на фурна, към който са добавени дреболийките, гъби и зелен лук.



Продукти:

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

5 диети, които науката подкрепя

5 диети, които науката подкрепя

Целта на тази статия е да предложим здравословни варианти на хранене, които не ви ограничават и същевременно ви помагат да се чувствате свежи и с тонус.
още »

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Модерна еспресо-торта на Ернст Кнам

Италианската компания Lavazza предоставя вълнуваща рецепта за Коледните празници
още »

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

Кои са най-важните витамини и минерали за един професионален спортист?

За да работи правилно една машина тя трябва да е добре смазана, като същото важи и за човешкото тяло, което има нужда от съответните микронутриенти. Тези микронутриенти в лицето на витамините и минералите са така важни за нашия метаболизъм.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Пропуснах да отбележа, че хартията трябва да се накисне в подсолена вода или да се намокри и поръси с едра сол.Целта е да не загори при печенето.
Аватар10 Април 2012
Radka Petrova
Интересна комбинация за подправките. Трябва да пробваме, защото до сега само с джоджен сме подправяли.
Тавата може да се запечата и дебела хартия-няколко пласта, като така и без да се открива месото ще придобие златиста коричка.



Ако желаете, може да сложите линк към Агнешко в пещ


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама