Начало » Основни ястия » Рецепти за Ястия с агнешко » рецепта Агнешко в пещ

Агнешко в пещ

Разпечатай

от готварската книга на Анелия Терзиева

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 кг. агнешко месо, нарязано на порции
3 връзки зелен лук
девесил
мащерка
черен и червен пипер
1кг брашно.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА Агнешко в пещ

Месото се овкусява с подправките като уникалният вкус на ястието се придава най-вече от пресния девесил. Добавя се и зеленият лук, малко мазнина и 2 пръста вода. Тавата се "запечатва" с тесто, приготвено от брашно и вода. Поставя се в пещ и се пече на слаб огън за около 4-5 часа. Интересно е колко крехко и ароматно става месото, приготвено по този начин. За гарнитура се използва често ориз на фурна, към който са добавени дреболийките, гъби и зелен лук.


Продукти: агнешко месо, зелен лук, девесил, мащерка, черен пипер, червен пипер, брашно

Тагове: Рецепти за Великден, Рецепти за Гергьовден

Добави към любими рецепти Разпечатай Add in Facebook Добави в Twitter Добави в Svejo Добави в Delicious Добави в Google Bookmarks


Последни статии

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Подгответе диетата си за сезона на колоезденето

Зимата вече си тръгва, така че скоро ще настъпи сезонът на колоезденето. Ето нашите съвети как да нагласите хранителния си режим по подходящ начин. Наясно сме, че единствено с диета няма да станете победители в Тур дьо Франс.
още »

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Топ 9 на най-добрите съвети как да спестим от храна

Една от стоките, която е необходима за всички ни всеки ден, е храната. Няма как да изберем да не си купим или да не се храним.
още »

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Италиански коледни сладкиши с кафе Lavazza

Lavazza представя две рецепти за традиционни сладкиши, които се съчетават с кафе. Те се допълват със селектирани сортове кафе като специална съставка на класическите италиански десерти.
още »


Вашето мнение е важно за нас. Моля, споделете го!

За да коментирате тази рецепта, трябва да се регистрирате или да влезете в своя профил

Коментари (3)


Пропуснах да отбележа, че хартията трябва да се накисне в подсолена вода или да се намокри и поръси с едра сол.Целта е да не загори при печенето.
Аватар10 Април 2012
Radka Petrova
Интересна комбинация за подправките. Трябва да пробваме, защото до сега само с джоджен сме подправяли.
Тавата може да се запечата и дебела хартия-няколко пласта, като така и без да се открива месото ще придобие златиста коричка.



Ако желаете, може да сложите линк към Агнешко в пещ


От форум:

От друг сайт:




реклама


Открий бързо и лесно своята рецепта
А | Б | В | Г | Д | Е

Ж | З | И | Й | К | Л

М | Н | О | П | Р | С

Т | У | Ф | Х | Ц | Ч

Ш | Щ | Ъ | Ь | Ю | Я
награди



реклама